Onze voertuigen

We beschikken over een vloot voertuigen in alle maten waarmee we in elke situatie, ter plaatse en met het juiste materiaal kunnen optreden.

Twee vrachtwagens met hoogwerkers, waarvan één is uitgerust met een plateau dat het koppelen van kleine bakjes mogelijk maakt.

Voorbereiding in de werkplaats

Ons magazijn beschikt over:

 • een goed uitgeruste voorbereidingsruimte van 600m²
 • een laadboom.
 • Machines voor vormgeving, vouwmachines, boormachines op voetjes, een boorbank, en een freesmachine.

Zo kunnen we zo veel mogelijk onderdelen voorbereiden en reeds assembleren, wat van cruciaal belang is in ons vak.

Ons studiebureau

Ons studiebureau is gespecialiseerd in de berekening van de verschillende metalen structuren die in de telecomsector worden gebruikt. Dat gaat van een simpele mast met ballast op een dak tot zelfdragende masten en afspanmasten op het dak.

Doordat we meer dan 30 jaar ervaring in deze sector hebben, kunnen we niet alleen volgens de laatste Eurocodes structuren vanaf de fundamenten tot de details van de assemblage bestuderen, maar ook realistische oplossingen aandragen als de structuren overbelast zijn.

We onderhouden nauwe betrekkingen met de verschillende Belgische controle-organismen om op de hoogte te blijven van hun eisen en de certificering van onze studies te garanderen.

Onze studies gebeuren hoofdzakelijk op basis van modellering van de kabels maar we kunnen eveneens modellen met afgewerkte onderdelen gebruiken voor de berekening van platen of meer complexe verbindingen.

Onze ingenieurs hebben regelmatig contact met het terrein om controles uit te voeren, de te fabriceren stukken te meten of de bestudeerde werken op te volgen. Zo kunnen we praktisch blijven en de meest realistische oplossingen vinden.

We beschikken over een uitgebreid gamma meettoestellen om onze opmetingen zo nauwkeurig mogelijk te kunnen uitvoeren:

 • Theodolietsysteem
 • Ultrasone diktemetingen
 • Laserniveau
 • Toestellen om de treksterkte van kogelkop-ankers te testen
 • Spanningmeters voor tuien van Ø4mm tot 28mm,

We gaan verder dan de feitelijke studie van de structuren. We kunnen eveneens plannen maken voor de fabricage van nieuw te installeren structuren of uit te voeren versterkingsstukken. We volgen eveneens de evolutie op gebied van 3D modellen. We maken hoe langer hoe meer fabricageplannen in 3D zodat ze zo duidelijk mogelijk zijn voor onze leveranciers maar ook voor de monteurs.

We werken onder meer met de volgende software:

 • Robot structural analysis (RSA): sotfware voor de berekening in afgewerkte onderdelen waarmee we alle soorten metalen structuren kunnen modelleren en berekenen
 • Autocad: wordt gebruikt voor al onze tekeningen in 2D en om de fabricageplannen van eenvoudige stukken te maken.
 • Solidworks: wordt gebruikt om meer complexe stukken en verbindingen in 3D te tekenen.
 • Excel: we hebben zelf een Excel-instrument ontwikkeld waarmee we snel de impact van een gewijzigde belasting op een, eerst in RSA gemodelleerde structuur kunnen evalueren
 • Topocad: wordt gebruikt om de metingen van het theodolietsysteem direct over te brengen naar Autocad

Elia masten

Met partner Proximus heeft ons studiebureau een lichte en modulaire antennestructuur ontworpen voor de installatie van GSM-antennes op alle soorten masten van ELIA.

Daarna heeft CBT meer dan vijftig installaties van dit type gebouwd voor Proximus, die allemaal opgeleverd en gevalideerd zijn door Elia.

Diamantboring

Precisieboring in gewapend beton, natuursteen, metselwerk en asfalt voor onder meer:

 • Kabeldoorvoeren
 • Ventilatiekanaal
 • Chemisch verankeringssysteem
 • Het meten van de diepte van een fundering en het bepalen van zijn eigenschappen

We beschikken over een kit voor de recuperatie van water om zo min mogelijk vervuiling te veroorzaken

Evolutie Safety

Vanaf het begin van de activiteiten is het interessant om de veiligheidsmiddelen te vergelijken.

Takels

We kunnen alle soorten takelsystemen bestuderen en installeren om zwaar materiaal te monteren op plaatsen waar een kraan geen optie is. We beschikken over een takel op een vrachtwagen en takels van 220V/380V die regelmatig gecontroleerd worden door controleorganismen.

Foto beschrijving: optakeling van een schotelantenne van Ø3m en de drager op een platform, op een hoogte van 214m

Lassen, glasvezel blazen

Om de technologische evolutie voortdurend van nabij te volgen en altijd te kunnen voldoen aan de verschillende noden van onze klanten hebben we alle uitrusting en competenties voor het plaatsen en lassen van glasvezel.

Naast materiaal voor splicing, controle of probleemoplossing beschikken we over een volledige blaasinrichting voor de plaatsing van zeer lange glasvezelkabels.